Att nätfynda

Du kan göra riktigt bra fynd på nätet om du lägger ner lite tid på efterforskning. När man kommit fram till vad man vill köpa, kan man jämföra priser hos olika företag.

net-shopping

Det finns till och med några olika prisjämförelsetjänster att använda sig av som till exempel PriceRunner. Hos dessa kan du enkelt söka varan och direkt se vad priset blir utan eller med frakt. En bra funktion just dessa båda har är omdömen från tidigare kunder, så det blir lätt att sålla bort mindre seriösa butiker.

Rabattkoder är inte något nytt påfund, det som tidigare fanns i form av papperskuponger som i butik byttes mot olika former av rabatter har i och med dagens teknik flyttats till nätet. I dag är det elektroniska kuponger eller koder som man använder sig av för att fynda online. Genom att kopiera rabattkoder och klistra in när man slutför sin shopping så får man rabatten avdragen.

Många nätbutiker har rea på sina varor vid olika tillfällen. Vid säsongs reor där till exempel julsakerna ska bort eller vårkollektionen bytas ut mot sommarens, kan du hitta riktigt bra fynd. Ibland har dom kampanjer och har du tur så är det kampanj på just den vara du tänkt inhandla. Många butiker har även medlemsrabatter och dessa kan komma med de utskick de gör till sina medlemmar.

online-shopping

Du kan även hitta varan på någon av sidor med auktioner där det ibland går att komma över klipp. Hos dessa sidor finns nya och begagnade varor och de säljs av både företag och privatpersoner. En del saker kan köpas via auktion och då läggs bud under en viss period med ett fastsatt slutdatum och tid.

Du kan behöva lägga flera bud för att få köpa varan och auktionen behöver övervakas för att se om du måste bjuda över. Ibland säljs varan med ett så kallat “köp nu” pris och då slipper du vänta på att auktions tiden ska gå ut. Värt att komma ihåg vid dessa köp, bud är bindande och fraktkostnaden varierar från säljare till säljare så du bör läsa om frakten och vart dom skickar.

Så slutligen, gör en ordentlig efterforskning, läs om säljaren, kolla upp frakten och jämför samma produkt hos flera olika säljare. Nätfyndet kanske finns ett klick bort.