Hitta en passande bikini

Att hitta en bikini som passar och sitter bra på din kropp är något alla vill under sommaren. Den ska vara fin, bekväm och passa din personliga smak. Har du dessutom större byst än de flesta kan det vara extra svårt att hitta en bikini som du känner sig bekväm i. Men det finns flera bra bikinimodeller på marknaden – man måste bara veta var man ska leta.

photodune-3475162-bikini-xs

Hitta en bikini för din kroppstyp

Beroende på vad du har för kroppstyp kommer du att vilja anpassa din bikini därefter. Om du framhäver det du gillar med din kropp och döljer det du inte gillar, kommer du att känna dig bättre. Har du stor byst ska du till exempel undvika små, sladdriga triangelbikinis samt bandeau-överdelar. Dessa ger inte tillräckligt med stöd och riskerar att halka åt sidan under en simtur. Har du stor byst vill du leta efter en bygel-bh som har en push-up form. Lyftet du får av denna typ av bh ger ett bra stöd åt större byst. Vill du ha ytterligare stöd kan du använda dig av ett bredare band under bysten, samt axelband istället för halterneck. Komplettera det med traditionella trosor med högt skurna ben – det gör att dina ben ser längre ut. Det blir extra snyggt om trosorna är knutna på sidan. Använder du trosor i mörkare färger ger de även en smalare upplevelse.

Hitta något du känner dig bekväm i

Det är viktigt att du får så mycket stöd som möjligt av din bikini om du är storbystad. Annars finns risken att du åker hem från stranden med ryggvärk. Första steget är att hitta rätt är att mäta omkrets kring byst och bröstkorg just under bysten. Då får du med hjälp av BH-teamets måttabeller fram rätt storlek.