Höstmodet

I höst är det de bruna basfärgerna brunt i nyanserna kastanj, mylla och konjak som gäller. Till det bruna förgyller man det hela med olika trendiga accessoarer i samma nyanser, allt enligt Allt om Stockholms reporter Caroline Johansson som håller stenkoll på höstens trender.

EModett cykelbud i New York som är på väg till fest klädd i en tight, välskräddad och nedtonad finess. Lite så ska man tänka om höstens klädsel enligt designerna, menar Caroline Johansson. Till det mörka och diskreta kan man fördelaktigt välja en röd accentfärg. Lämpligast i form av en scarf eller väska i en het, röd och pepprig ton.

Maffiga örhängen som hänger ner från örsnibbarna är också rådande mode i höst. Accessoarerna ska gärna vara metallskimrande antingen i silver eller i guld. Även klockorna kan vara i silver och guld men också vintagestuket är helt rätt. Ett exempel på det senare är dessa trendiga modeller från Winchester of Sweden. Natobandsvarianten är populärast men vill man ha silver och guld går det också att få från märket.

En av de starkast lysande trenderna i höstmörkret är absolut v-ringat. Det ska vara vågat och sexigt och gärna med bara ryggar.

”Ränderna går aldrig ur” är ordspråket som passar bra för säsongen. Det är något bredare ränder på plaggen hösten 2014 än på Coco Chanels randiga sjömanstopp från år 1917. I övrigt kan nämnas att skinnplagg i alla möjliga kulörer är hett i höst. Varför inte en byxdress helt i skinn? Kanske tillsammans med någon av de stora väskorna från J.Lindeberg eller möjligen en minimalistisk väska från Hunkydory, mer lämplig för en festkväll.

I höst gör man helt rätt i att sätta på sig ett par vida byxor tillsammans med boxiga ytterplagg som är anpassade till vårt svenska klimat. Du kan under de här plaggen även bära flera plagg, lager på lager, utan att det syns.