Låt bikinin komplettera formerna

Det är många som har problem att hitta en bikini eller baddräkt som passar, detta är för att inte alla vet vilka modeller, färger och mönster som bäst kompletterar kroppen de har.

sexy bikini woman

Man brukar tala om fyra olika kroppsformer:

  • Päron – smal midja, lite bredare höfter och ganska liten byst.
  • Äpple – ganska små höfter och fylligare byst.
  • Timglas – breda höfter, smal midja och fyllig byst.
  • Fyrkant – relativt rak kroppsform utan direkt synbar midja.

För dessa fyra former ska man välja mer specifika modeller för att komplettera formerna istället för att förstärka dem.

Har man päronfigur bör man undvika baddräkter, de hjälper inte formerna, istället vill man hålla sig till bandeau eller halterneck bikini. Dessa ger effekt av en fylligare byst och är mer smickrande för kroppen.

Är det en äppelform man har ska man inte bara göra direkta motsatsen till päronformen. Man bör till exempel fortfarande hålla sig borta från vanliga baddräkter och en halterneck topp är fortfarande en bra idé. Men bandeau är uteslutet, och till en halternecktopp bör man välja ett underdel som är något bredare.

En timglasfigur är ofta den enklaste figuren att handla för, detta är formen som är mest i åtanke när många bikinis och baddräkter skapas. Då bör man sträva efter att behålla figuren, väl därför likadana delar på på över- och underkroppen. Vanliga baddräkter fungerar ofta väldigt bra också.

Med en fyrkantig figur vill man skapa kurvor, bär därför inte vanliga baddräkter eller underdelar med breda band. Utskurna halternecks som går ihop vid magen kan ge intrycket av en mer kurvig kropp. Underdelen funkar bäst om den har knytning i sidorna.