Träningsmode

Träning är något vi alla behöver för att kroppen ska må bra. Nuförtiden är träning i olika former något de flesta av oss ägnar många timmar åt varje vecka. Då är det viktigt att vi bär kläder som är bekväma – och snygga.

Redan på 80-talet var det populärt med tajta träningsbyxor, och dessa är populära än idag, även om designen och materialet ofta är helt annorlunda. Men i övrigt har utseendet på träningskläder förändrats en hel del sedan dess. Då var det vanligt med färgglada byxor och linnen eller bodysuits som tillsammans skapade en komplett och många gånger mycket färgstark outfit. Idag är det betydligt vanligare med svarta träningsbyxor som har en bra passform i ett material som känns fräscht genom hela träningspasset. Materialet i träningskläder är viktigt. Det ska kännas svalt och skönt mot kroppen även när du är varm. De flesta träningskläder idag är tillverkade i ett funktionsmaterial som funkar just på det sättet.

Hos Sportochfritid kan du hitta de senaste trenderna inom träningsmode. Här ser du att färgstarka toppar i kombination med svarta, tajta träningsbyxor är vad som gäller just nu. Röda, lila och gula toner är särskilt populära.

Många av de trendigaste produkterna kommer från det nya företaget New Balance, som vill sticka ut med mer färgglada träningskläder och även skönare träningsskor med exempelvis olika lästbredder för ökad komfort. New Balance har arbetat fram unika färger och mönster på sina träningskläder och skor. Märket har blivit populärt bland annat genom att använda sig av supermodeller som Heidi Klum (se artikel om detta i Elle) i marknadsföringen.