Historien bakom CTH Ericsons ikoniska kepsar

CTH Ericson är en svensk tillverkare av hattar och kepsar som grundades i Borlänge 1885. Företaget har sedan dess blivit känt för sin höga kvalitet och klassiska design. Här är en titt på historien bakom CTH Ericsons ikoniska kepsar.

Grundandet av CTH Ericson

CTH Ericson grundades av Carl Theodor Ericson 1889 och började ursprungligen som en hattfabrik. Under de första åren producerade företaget hattar till både män och kvinnor, men efter andra världskriget började de fokusera mer på kepsar.

Klassisk design

CTH Ericson är känt för sin klassiska och tidlösa design som har hållit sig relevant genom åren. Företaget använder högkvalitativa material som ull och bomull för att skapa kepsar som både är bekväma och hållbara. Deras signaturkepsar har en mjuk skärm och en rundad form som passar de flesta huvuden.

Populäritet

CTH Ericsons kepsar har varit populära bland olika subkulturer genom åren. Under 1960-talet blev kepsar en viktig del av modescenen för ungdomar och CTH Ericson-kepsar var en favorit bland modemedvetna unga människor. På senare år har kepsar från CTH Ericson också blivit populära inom hipster-kulturen och streetwear-scenen.

Tillverkning

CTH Ericson fortsätter att tillverka sina kepsar i Borlänge med samma hantverkskunskap som företaget grundades på. Varje keps är handgjord och tillverkad av högkvalitativa material. Företaget sätter stor vikt på att skapa en bekväm passform och en tidlös design som håller i många år.

Kända kunder

CTH Ericsons högkvalitativa kepsar har inte gått obemärkt förbi. Företaget har haft många kända kunder genom åren, bland annat musikern Bob Dylan och den svenska kungafamiljen.

CTH Ericsons ikoniska kepsar har en historia som sträcker sig över mer än ett sekel och har blivit en symbol för högkvalitativ och tidlös design. Med sin mjuka skärm och rundade form har deras kepsar blivit en klassiker som håller sig relevant genom tiderna.