Klockan – en snygg manlig accessoar

Vi inleder med att säga att klockan gör skäl för sitt namn genom att vara en tidlös accessoar. Sedan det tidiga 1500-talet har armbandsuret, varit del av varje modemedveten mans garderob. Trenden tog en sväng mot fickuret runt 1800-talet, för att sedan landa i att ha klockan på handleden igen runt sekelskiftet.

Idag är armbandsklockan en riktig statussymbol. Särskilt från kända märken. En snygg klocka ger dig en stilren look oavsett vad du har på dig. Fördelen med ett armbandsur är dess enkla design som inte drar uppmärksamhet till sig. Även en enkel klocka kan därför framstå som dyr och exklusiv.

Går inte ur tiden

För många som köper ett klassiskt armbandsur är det inte bara ett smycke, utan en investering. Vi har helt enkelt insett baksidan med de smarta, digitala klockorna. De går nämligen sönder eller blir omoderna. Pengarna du betalat för en digital klocka får du aldrig igen.

Däremot kan ett analogt armbandsur från en välrenommerad tillverka öka i värde. Välj ett armband i äkta läder, inte av plast. Då kan det hålla för resten av ditt liv så länge du smörjer det regelbundet.