Att ge olika presenter – en guide

Att få kläder i present kan vara både roligt och ångestfyllt. Välmenande släktingar kanske har hittat en extra fin ullkofta som du inte vet hur du ska hantera eller kanske blir det en fullträff från bästa kompisen. Det kan vara svårt att hitta rätt bland stilar och material även om köparen har en god bild av vad du brukar gilla. Personliga stilar kan vara svårdefinierade.Som köpare har du säkert en vision av vad du vill ge eller kanske har du fått tydliga instruktioner men hur vet man om kläderna kommer att passa? Nedan följer en liten guide som gör det enklare att hitta en fullträff och slippa ge bort det där som hamnar längst in i garderoben.

  • Ge hellre bort basplagg än utstickareFör att vara på den säkra sidan kan du ge bort linnen, enkla t-tröjor och pullovers istället för formsytt och festfint.
  • Oversize – en tacksam trendOm du ska ge bort ett plagg till en väninna eller flickvän kan oversizeklänningar, skjortor och koftor vara ett bra val. De sitter sällan fel och kan användas i olika kombinationer med andra plagg.
  • Accessoarer som alltid fungerarManschettknappar, slipsar, broscher, skärp och sidenband kan förhöja plagg och kombineras efter smak. Om du handlar hos en välsorterad butik med god service kan du får hjälp att hitta gåvor med klass. En accessoar är lättare att göra till sin egen än ett helt plagg.
  • Moderna DesignprodukterDet finns flera roliga och annorlunda produkter som man kan ge som present, antingen kan man välja någon fräck designprodukt från Skandinavien eller någon modern accessoarer som till exempel detaljer till mobiltelefoner. Köp ett snyggt fodral eller något annat som du vet att personen i fråga har behov av.

Att det är tanken som räknas kan visserligen vara sant i många fall men om du vill ge bort något som verkligen uppskattas bör du lägga lite extra omsorg på att hitta rätt. Det kan vara roligt att få något oväntat så försök att hitta balansen mellan smart och vågat.