Att välja rätt accessoarer

Accessoarer är något vi alla använder och har en förmåga att skapa en outfit av även de enklaste plaggen när man gör det rätt. Konsten att välja rätt accessoarer är dock inte alltid så enkel. Men med några tips kan man komma en bra bit på vägen.

Matchande set

Det finns många smycken på marknaden som skapas som ett set. Men det är inte alltid det mest lämpliga att använda hela setet på en och samma gång. Detta fungerar i regel bäst när varje del är något mer diskret. Men ibland behöver det inte nödvändigtvis vara ett utpräglat set. Det kan även gälla när man köper flera olika smycken från en och samma designer med en utpräglad stil.

Färre stora accessoarer

Det finns mängder av stora örhängen, halsband, armband och liknande på marknaden idag. Och vi har alla upplevt perioder då stora accessoarer är riktigt trendiga. Men man ska inte låta sig luras att tro att detta betyder att alla accessoarer helt plötsligt ska vara stora. Dessa görs sig faktiskt bäst när de inte behöver tävla om uppmärksamheten med alla andra accessoarer man bär. Två eller i vissa fall tre stora accessoarer är en gräns man inte borde överskrida.

Färgmatchning

Färgen blir också viktigt att tänka på när man väljer accessoarer. Genom att välja färger som kompletterar varandra får man ofta riktigt lyckade outfits. Kompletterande färger är en grundläggande del av färglära och är något man lätt kan hitta genom att ta två färger som ligger på motsatt sida av färghjulet. Dessa två färger hjälper helt enkelt varandra att stå ut och synas bättre. Det fungerar absolut bäst när de båda är lika färgstarka.