Mode ska vara för alla

Att hitta kläder som passar din egen stil och som kan ge uttryck för vem du är är något många tar för givet. Som rullstolsburen, amputerad, längre eller kortare än normen kan det däremot vara väldigt svårt att hitta kläder som passar överhuvudtaget. Ett alternativ är att låta en skräddare justera något som du har hittat i butik. Men i idealfallet vill vi inte behöva ta den omvägen varje gång.

Kläder för rullstolsburna

Vissa kroppsvariationer kan leda till att det är svårt att finna kläder och skor som passar och som dessutom känns moderiktiga. För den som sitter i rullstol kan det exempelvis behövas en speciell sorts regnkappa som går runt hela rullstolen. För att hitta den typen av plagg kan du med fördel besöka specialiserade affärer så som Wheelwear. Genom att stötta Wheelwear.se bidrar du också till att de kan tillverka nya kollektioner.

Tips på praktiska kläder

Det kan säkert ibland kännas svårt att hitta bra och praktiska kläder som passar just dig. Särskilt som du kanske behöver annorlunda lösningar för att enklare klara av din vardag samt din på- och avklädning. Ryggmärgsskadade har därför sammanställt en lista på kläder och accessoarer som fungerar både som hjälpmedel och kläder. Även du som inte är ryggmärgsskadad kanske kan finna tips på något som passar dig.