Prova på att ta en bastu med kilt

Först och främst kan det vara underbart med bastu. Hettan och känslan av att hela kroppen är fullständigt aktiverad gör att bastu kan liknas vid träning. Oavsett om du älskar bastu eller vill testa ska du hålla koll på bastukilt.

Det är förenklat ett tygstycke du kan använda när du bastar. Kilt för män är ett tygstycke du har runt midjan och liknar ett par shorts. Om du är kvinna brukar den vara längre och även täcka ovandelen av kroppen. Trots att kilten täcker kroppen ned till knäna är tygstycket uppdelat i två delar.

Fördelen med kilt är att tygstycket är delat vid låret. Dessutom medför det att du har flexibiliteten att öppna upp och vika undan främre delen av tygstycket som kanske stör. Inte minst kan det vara skönt när du suttit ett tag i bastun och tyget känns alldeles för varmt.

Hitta din favorit kilt redan idag

Oavsett om du vill vika upp kilten lite, ha kvar den över låren helt och hållet eller avlägsna den helt allt eftersom det blir varmare är kilten flexibel nog för dig som älskar bastu. Det finns många olika varianter du kan välja mellan. Oavsett om du är man eller kvinna kan du köpa både längre och kortare bastukiltar på Bastukällan redan idag!