Så skapar du en walk in closet

Det är mångas stora dröm att ha en walk in closet likt de som man sett på film. Men det är vanligt att låta drömmen vara en dröm. En anledning till det är för att du inte vet hur du går tillväga. Därför kommer du i det här inlägget få några tips på hur du faktiskt kan skapa din egna walk in closet.

Yta

För det första behöver du en yta så att du kan bygga din walk in closet. Du behöver inte ha ett helt rum till övers. Det räcker med att du i alla fall har ett par kvadratmeter. Se över de ytor du har och försök se vart du skulle kunna ha en garderob och bygg därefter.

Hyllplan

En typisk walk in closet är inte bara en garderob där man hänger sina kläder. Allra helst ska man ha ett antal hyllplan att förvara sina kläder, skor eller accessoarer. Du kan kolla online för att få ett bra exempel på hyllplan som skulle passa bra in i en walk in closet.

Belysning

Sist men inte minst så är belysningen viktig. Därför ska du se till att din garderob har så mycket naturligt ljusinsläpp som möjligt och investera i bra belysning som gör dina kläder rättvisa.