Accessoarer till sommaren

Det är vackert väder ute och sommaren ligger i luften. Vi vill ut i solen och shoppa, bada och gå vår egen privata catwalk, klädd i det snyggaste. Glöm bara inte bort accessoarerna i sommaren. 

Smycken

Det går att koppla samman två omatchande klädesplagg med rätt accessoarer. Det kan till och med rädda en tråkig utstyrsel. Helsvart eller helvitt ser ganska tråkigt och platt ut men fyll ut med snygga silversmycken, läckra gulddetaljer eller armband och diadem i skarpa färger. Helt plötsligt har man en stil och kläder får mer personlighet.

Ringar har kommit på modet igen, både stora och små. När du provar en ring ska du se till att du inte är för varm. Fingrarna sväller lite när man är varm, exempelvis precis efter ett träningspass. Risken finns att du köper en för stor storlek och efter svullnaden ha lagt sig kommer ringen att glida av.

Hattar

När solen står som högst ska man skydda sig extra noga från de varma strålarna. Solskydd är viktigt under sommarmånaderna men man kan också göra solskyddet till accessoar. Snygga hattar och kepsar är ett skydd och mode.

De finns i tusentals stilar, färger och former. Köp in två-tre stycken och blanda efter eget tycke. Det kan vara smart att köpa en för lediga stunder på stranden, en som passar finare och mera uppklädda utstyrslar och en som du kan ha till allt.

Väskor

Man kan aldrig ha för många väskor! De går att matcha till allt. För kvinnor är de lite viktigare eftersom många damplagg är tajta och fickor skulle förstöra passformen. Därför är kvinnor ofta ficklösa och har ingenstans att stoppa mobilen och börsen.

Man ska alltid ha ett grundutbud av väskor. En för gymmet, en för vardag och en för fest. Vardagsväskan kan gärna vara en lite större modell och festväskan ska bara rymma den nödvändigaste så den inte är iväg när man står på dansgolvet eller sitter på en fin restaurang. Här finns ett urval av snygga väskor som man tror kommer passa trenderna fem år framåt.

Tekniska accessoarer

Det finns numera en bunt tekniska accessoarer som också lämpar sig väldigt bra till strandlivet. Även om man måste vara lite försiktig för att inte första föremålen.

En trådlös högtalare skapar stämning vart du än går. Det finns typer som går på batteri, men du kommer längre med dem som du laddar via vägguttaget. Du slipper bära med dig batterier och kan ladda upp den i bilen med en adapter. Satsa gärna på en vattentät högtalare som du kopplar samman med telefonen.

Numera finns det också vattentäta skal och fodral till din kamera och mobil. Ta med telefonen ut i vattnet och knäpp fantastiska bilder undervatten eller medan ni leker vid kanten av vattnet. Du slipper också bekymra dig om sand som tar sig in i dina elektroniksaker.