Bekväm och snygg under hela graviditeten

För många kvinnor känns graviditeten som en tidpunkt då ens värsta sidor kommer fram: humörsvängningar, uppsvullen kropp och ett matbegär som heter duga. Att få må bra och känna sig bekväm och vacker kan ha stor skillnad för den allmänna hälsan under de nästkommande nio månaderna. 

Sköna underkläder

Satsa på att skaffa underkläder anpassade efter gravida. Graviditetskollen har trosor, gördlar, leggings och toppar ämnade för kvinnor med växande mage och en kropp under förändring. Om underkläderna sitter bra och knappt känns, kommer resten av din outfit alltid sitta bättre och skönare. Även efter förlossningen är det bra med anpassade underkläder som inte trycker mot det ömma underlivet eller bysten.

Sitta och ligga

Hitta dina egna knep för att sitta och ligga skönt. En populär pryl är en långsmal kudde som du kan skeda på nätterna, det avlastar magen. Den går också att vrida runt kroppen när du ska sitta ned i soffan, extra svank- och ryggstöd är välkommet. För dem som lider av halsbränna kan det hjälpa att sitta och sova, här passar kudden också bra. Kudden kan du också stoppa under benen och fötterna för att minska svullnaden som kommer med graviditeten.

Snygga kläder

Du vill inte begrava dig i stora ponchos och mjukisbyxor i nästan ett år, även om det är skönt är det inte speciellt klädsamt i alla situationer. Under första tiden av graviditeten kan du fortsätta ha dina finkläder, men satsa på byxor som sitter långt ner på höften. Din mage kan växa lite innan du behöver gå upp i storlek. Allt eftersom du blir större kan du byta ut dina stela jeans och blusar mot stretchmaterial. Klänningar, leggings och tröjor i stretch ser minst lika klädsamt ut och är framförallt lika bekvämt som en poncho eller ett par mjukisbyxor.