En bra bikini

Vi har haft några fantastiska försommardagar hitintills och det gör oss bara sugna på fler. Vi vill sola och bada redan nu. Därför tänkte vi prata lite om bikinis.

När du ska köpa en bikini är det lätt att bara ta första bästa som man tycker är snygg och gå till kassan. Du borde alltid prova sin bikini. Även om du köper en bikini på nätet ska du vara noga med passformen innan du bestämmer sig för att behålla den.

Bikinin behöver nödvändigtvis inte sitta detsamma som en BH, därför ska du inte vara så säker på att du ska ha samma kupstorlek eller omfång på bikinin. Sedan kan det vara bra att titta efter en bikini som du anser framhäver eller förminskar det du vill. Olika snitt och färger förändrar hur din kropp ser ut. Du kan läsa en kort summering här nedan för att hitta bikinin som är perfekt till din kropp:

  • För liten byst – köp en bikinitopp som har volanger och/eller som är stoppade. Det kommer att lyfta ut och upp bysten och ge illusionen att de är större. Ha gärna mycket mönster och detaljer också.
  • Stor byst – ge bysten rätt stöd och köp en bikini som har bygel och därmed håller bysten på plats. Den ska gärna ha generösa kupor som täcker det mesta av bysten.
  • Kurvig – en bygel-BH som håller bysten på plats. Bikinitrosan ska vara av bredare modell och gärna hög i midjan. Satsa på enfärgade men det får gärna finnas lite mönster i toppen.

Var noggrann med storleken. Då slipper du gå omkring på stranden och rätta till bikinidelarna hela tiden. Har du en trekantstopp med snörning bak ska du knyta åt banden ordentligt så inte de trekantiga kuporna glider åt sidan när du badar eller leker på stranden. Halterneck är snyggt och bär upp bysten bra men har du väldigt stor byst är det bättre att satsa på normal knäppning. Annars kan det läggas onödigt mycket vikt på nacken och en trevlig dag på stranden slutar i stela nackmuskler.