Hårtrender 2016

Från extrem till naturlig. Det är ett sätt att presenterna hårtrenderna för 2016. 2015 var det en palett av pasteller som toppade våra frisyrer och det var även då begreppen ombre och sombre började användas flitigt. I år ska vi istället gå mot det mer naturliga och det är mer naturliga färgningar och frisyrer vi kommer att se. 

Hårtrender

Här kommer en kort sammanfattning på trenderna i år:

Kort hår

Naturlig BOBRedan 2015 svängde trenderna och de korta frisyrerna syntes allt mer. Denna trend kommer att hålla i sig under 2016 och det är två frisyrer som sticker ut mest, BOB- och LOB-frisyrerna. Dessa frisyrer är ingen nyhet i sig utan har funnits med under många perioder. Den klassiska Bobfrisyren är en klippning med kortare nacke, gärna i linje med hårfästet, och längre längder fram. Denna kan vara både rak och lockig, med eller utan lugg.  LOB är egentligen densamma som BOB, fast en längre modell, nacken kan sparas lite längre och detsamma med längderna fram. Det viktiga i båda frisyrerna är att nacken är markerat kortare.

För att få till dessa och att få dem extra trendiga kan man ta in det naturliga i dessa. 2015 var det ganska raka linjer med strama konturer, i år kan det istället vara mjukare former, mindre styling och gärna några busiga lockar.  För dig som håret lätt blir platt och orkeslöst utan produkter finns det idag många bra produkter där resultatet blir ett natuligt och välmående svall.

Långt hår

Härlig ombreEftersom ledorden för hårtrenderna 2016 är naturligt är de långa frisyrerna extra trendiga i år. Ledorden här är att låta det naturliga komma fram. Håret ska se naturligt och välmående ut och får gärna vara fylligt och lockigt. För dig som inte har det tjocka och välmående hårsvallet så finns det idag bra och prissäkra alternativ som ger ett exklusivt och äkta resultat. Att ta hjälp av löshår idag är något som betydligt fler människor än du tror tar hjälp av.

Ombre och sombre kommer att fortsätta vara trendigt 2016 och framförallt i de mer naturliga färgsättningarna. Mocca och mer dova ombre färger är det som är allra mest trendiga. Sombre färgningen slår ännu mer än ombren just i år och här är det de mjuka övergångarna från ljust till mörkt som är allra trendigast. Man kan säga att sombren är en mjukare variant av ombren som är mer naturlig, där tonerna går mer samman och känns mer skuggade.

I vanlig ordning så är det kändisarna och stjärnorna som sätter trenderna. Så för att få till det perfekta håret 2016 är det värt att söka runt på sajter och sociala medier för att se hur just den bästa frisyren ska se ut och stylas.