Hitta rätt BH

bhAtt hitta rätt storlek på din BH är inte det lättaste, det vanligaste problemet är att kupan du valt är för liten och att omkretsen är för vid. Detta innebär att dina bröst hängs upp av BH-banden istället för att ge stöd under bysten för rätt avlastning.

Hasar dina axelband ner ofta så kanske du har valt en BH där axelbandens fästen på ryggdelen sitter för brett isär. Skär axelbanden in i dina axlar även om axelbanden inte är för hårt spända är det mycket möjligt att du har valt fel storlek på din BH. Välj en med mindre omkrets och glöm inte att om du går ner i omkrets gäller alltid att gå upp en storlek i kupa. På kvinnligtunder.se kan du skriva in dina mått i centimeter så räknar datorn ut åt dig vilken storlek du bör välja.

Med eller utan bygel

För mindre bröst är oftast en BH utan bygel, även kallad mjuk-BH, det bästa valet. Vid större byst däremot är det nog bättre att välja en modell med bygel, vid rätt val kan axlarna komma att avlastas ända upp till 50%. Det är alltid en fördel att välja en BH med en vidare bygel, är bygeln för trång kan den nämligen ge en hel del obehag.

Bikini

När det gäller en bikini är det förstås detsamma som gäller för val av BH, det handlar bara om annorlunda material. Vi har tidigare skrivit mer om vad du ska tänka på när du provar ut en bikini, oavsett byststorlek. ges tips om vilka modeller du kan tänka på beroende på storlek.

Bra tips

När din BH är ny är det alltid bäst att knäppa BH-banden i den yttersta hyskan, sedan när du har använt din BH en tid bör du gå bitvis inåt i hyskorna när du knäpper den. Tänka också på att det krävs olika typer av BH vid olika situationer. Byt alltså BH vid tillfälle, försök att alltid ha en BH-typ tillgänglig för det mesta, till exempel vardag, fest, sport och amning.