Klänning för tillställningen

Hur man klär sig beror mycket på vad man ska göra och vart man är. Vilka man är med kan också påverka klädvalet. 

Vi har tidigare skrivit en guide över hur man köper en bra kostym som passar för många tillfällen, och nu har turen kommit till klänningar. Här finns det lite mer variation än kostymer och specifika tillställningar kräver specifika klänningar.

Bröllopsgäst

Viktigt att tänka på är att alltid lyssna på brudparets instruktioner för klädsel. Detta är deras dag, och många vill ha en någorlunda enhetlig klädsel hos sina gäster. Även om inga instruktioner har getts så kan det vara en fin gest att rådfråga paret. En av huvudreglerna vid ett bröllop är att bruden alltid är vackrast, så försök inte dra uppmärksamhet till dig genom en överdådig klänning. Läs fler råd för bröllopsgäster hos Bröllopsmagasinet.

Dop

Klädsel vid dop får gärna vara diskret men ska för den delen inte vara dyster. Både svart och glittriga festklänningar går bort. Även urringat och ärmlöst bör undvikas så att dopet känns propert. Kortare tunna handskar och hatt fungerar alldeles utmärkt så länge de är diskreta och matchar din klänning.

Nyårsfest

Den glammigaste högtiden och tillika de allra sista timmarna på året ska självklart firas med pompa och ståt. Här kan vara precis hur glittrig och färgglad du vill i ditt val av klänning. Ska du på en något finare tillställning så kan en långklänning vara att föredra för en lite mer elegant look. Var inte rädd för att bära en svart klänning – med rätt accessoarer och smycken i till exempel guld kan du komponera ihop en mycket lyxig outfit.

Formell tillställning

Vid formella tillställningar så som middagar så är det viktigt att ha en propert utseende. Med det sagt så finns det en uppsjö av vackra och sexiga aftonklänningar som passar mycket bra. Tänk på att inte ha för djup urringning. Bar rygg och ärmlös är helt acceptabelt så länge det är elegant. Undvik dock kortare klänningar som slutar över knät.