Modeprogram

Ibland får man inte nog av mode. Man vill läsa om det på internet och i tidningar. Och det går ju faktiskt att se på teven också. Här listar vi några populära modeinspirerade program som du kan njuta av under sommaren. 

Project Runway

De är uppe i 13 säsonger så här finns lite att ta av. Programmet är utformat som en realityserie där deltagarna tävlar mot varandra genom att sy och skapa kläder. Heidi Klum, den tyska världsmodellen, är programledare och har varit det genom alla säsonger. Inte ens graviditeterna har hindrat henne!

Det finns även tre ytterligare säsonger som kallas ”All star” där gamla deltagare får komma tillbaka och visa vad de går för när de slåss om en finalplats tillsammans med andra före detta deltagare.

Top Model

Tyra Banks, ännu en supermodell, håller i den amerikanska versionen av Top Model där vanliga tjejer får en chans att vinna ett modellkontrakt och pengar, så klart. Serien har pågått sedan 2003 och är uppe i hela 21 säsonger. Det är en hel sommar av underhållning!

Den här realityserien blev så pass populär att den fick flera spin offs. Exempelvis har både Australien och Sverige gjort sin egna Top Model-program, dock var Australien mer framgångsrik om man ser till antal tittare.