Moderiktig även under graviditeten

Alla som varit gravid vet säkert med sig hur man kan behöva ställa om i garderoben och lägga till både ett och annat däri för att ha något att ta på sig de senare månaderna. Här kommer några tips på vad man kan göra när nästan alla de gamla kläderna inte längre håller måttet. Bokstavligt talat.

Den första tiden som gravid är ofta inget problem på klädfronten. Praktiskt taget allt man har hängandes i garderoben är fritt fram att användas. Det är ju först när magen börjar synas som många börjar bli lite mer selektiv med sina klädval.

Alla är dock olika och somliga börjar få sin synliga mage rätt så tidigt. En väldigt vanlig reaktion är att försöka dölja magen, och det är inget fel med det. Att dölja det faktum att man är gravid eller skylta öppet med det från första början är så klart upp till var och en. Lite mer lösa och säckiga kläder kan ofta låta en dölja magen utan att avslöja något om vad man håller på med.

Det är också olika hur snabbt in på graviditeten som brösten börjar reagera på olika vis. Somliga måste ganska snabbt börja titta på nya bh:ar antingen för att brösten blivit öm eller bara börjat växa.

In i andra trimestern är där alla kan börja enas om att nya kläder behövs i en eller annan utsträckning. För de flesta är det inte längre möjligt att dölja gravidmagen och bara de mer stretchiga eller böljande klädesplaggen kommer att sitta bekvämt. För somliga blir det dock även obekvämt med de mer stretchiga materialen då de känns som de lägger för mycket tryck mot kroppen. Nu är tillfället att seriöst börja titta i specialbutiker som uttryckligen säljer kläder för gravida.

Mycket av det man bygger upp under andra trimestern kan gå att använda även under den tredje, om man inte varit väldigt på gränsen med storleken. Risken finns dock att man vill ha så löst sittande kläder som möjligt och inte gillar att ha något som trycker mot magen. Då gäller det att leta kläder med så lite resår som möjligt. Många finner ”mode” vara svårt att uppnå de sista veckorna och väljer istället att fokusera praktiskt taget allt på bekvämlighet.