Passande kläder i sommar

Sommaren är här och även om man inte är perfekt tränad och smärt så vill man ändå ha kläder som passar. Det gäller att utgå från den kroppsform man har just nu. Med det sagt så känns det som om man borde ha jobbat hårdare under vinter och vår, men något ska väl ändå passa!

Vid finare tillställningar så känner man att man vill utmärka sig med ett fräsch sommarplagg utan att på något sätt vara för uppklädd.

832742-city-people

Vilka typ av kläder passar då din typ av kroppsform bäst?

Om du är kvinna och kurvig så är toppar med sömn under bysten ett bra alternativ. Modetidningar och stilexperter sätter stor vikt vid att du använder dig av tajta tröjor med öppning kring hals. Det är att föredra då din hals ser slankare och längre ut. Tänk också på att undvika tröjor som gör dina axlar större och använd heller inte för vågade kläder som framhäver oönskade delar av din kropp. Mörka byxor är bra för dig som vill se mindre tjock ut kring benen. För dig som är smalare och mer platt så bör du tänka på att använda fylligare och luftigare plagg som ger en illusion av att du har former. Undvik toppar med hög urringning och det är viktigt att du inte använder tubtoppar som gör att din byst ser mer platt ut.

Som en man med rund attribut så gäller det också att framhäva de rätta delarna och tona ner de större delarna. V-ringade tröjor fungerar utmärkt och gör också din hals slankare. Mörka byxor är att föredra. Kom ihåg att mörka färger ger dig en slankare look. Undvik för stora tröjor, många tror att det döljer men det kan snarare göra att du ser ännu rundare ut. För dig som har en smal kroppstyp så rekommenderas långärmade tröjor under en t-shirt. Om du anser att du är för lång så kan du använda uppvikta byxor, gärna i ljusare färger. Detta gör att du ser kortare ut och mer fyllig.