Preppymode

Bland de stilfullaste sätt en man kan klä sig på är utan tvekan preppystilen. Preppymodet är inspirerat utav det sätt att klä sig som är vanligt vid många exklusiva privatskolor i USA. Själva uttrycket preppy härstammar från det engelska ordet ”preparatory school”, en plats där många barn av förmögen börd går innan det är dags för universitet, ofta privat sådant.

Preppy

Enklast förklaras preppy som en väldigt proper och prydlig klädstil med dyra märken i klassisk utformning. Det är främst detta som folk känner till när man talar om preppy och det som slagit rot i modevärlden.

Att klä sig preppy handlar inte heller om att direkt och rakt av kopiera ett sätt att klä sig. Åtminstone inte om du verkligen vill lyckas bära upp stilen. Ta istället den inspiration du kan hitta och lägg din egen snurr på det hela.

Något som näst intill aldrig är fel, är att så att säga ”accessoarera mera”. Med det menar vi att du oftast inte kan misslyckas genom att förhöja dina outfits med snygga accessoarer, eftersom de helt enkelt gör sig ypperligt till preppystilen. Flugor, slipsar, näsdukar och dylikt fungerar alla alldeles utmärkt för att sätta extra piff på det mesta. Det gäller att ha viss känsla för vad som passar och att inte vara alltför rädd för att göra fel.