Shoppa kläder till honom

Det är inte alltid lätt att få med honom att shoppa kläder, ibland inte ens åt honom själv. Har man koll på storlek och stil kan man dock göra jobbet själv, det är också bra information att ha när födelsedagar och julafton börjar närma sig.

photodune-4443490-stylish-man-xs

Stil

Det första man ska tänka på. När man är vid den punkten att man köper kläder till honom, borde man ha tillräckligt bra koll på vad han gillar för att kunna göra informerade gissningar om vad han också skulle tycka om. Föredrar han skjortor över t-shirts? Chinos över jeans? Mönstrade kläder eller inte? Mörka eller ljusa plagg? Enfärgade över flerfärgade? Dessa är alla frågor man bör ha koll på innan man sätter sig av för att shoppa.

Storlek

Storlekar är ökänt opålitliga, olika butiker och olika märken verkar ha mycket olika uppfattningar om vad som egentligen är en small, medium eller large. Det bästa är om man vet var ett utan hans plagg är köpt, kolla vilken storlek det är och handla på den butiken. Detta brukar vara tillräckligt med information. Ska man dock köpa till någon som är ovanligt stor eller lång kan man behöva besöka en något mer specialiserad butik.

Tillbehör

Vissa kläder kräver även tillbehör för att se så bra ut som möjligt. Främst av allt tänker man nog då på kostymer. Till dessa är det alltid en bra idé att se till att man har tillbehör som bälten och slipsar tillgängliga. Ska man köpa till någon man vet använder kostym mer eller mindre regelbundet kan man även köpa en snygg slips eller bälte, även saker som manschettknappar och slipsnålar kan vara passande. Brukar personen i fråga kanske inte ha kostym så ofta är det bra att se till att det finns redo för de tillfällen då det behövs. Då kan man även tipsa om sidan knytaslips.se där man kan lära sig ett antal olika snygga slipsknutar.