Väskan

En väska är den ultimata accessoaren. Här får man bärhjälp och lagringsutrymme, allt efter tycke och smak. 

väskaFörra våren skrev Expressen en liten artikel om de snyggaste väskorna och den håller måttet den här säsongen också. Just färgstarkt och glansigt verkar bli en ihållande trend. Men man ska ju inte bara gå efter utseendet, heter det ju. Och är det någonting man ska köpa den här sommaren så borde det vara en rejäl väska. Billiga väskor under hundralappen brukar inte tåla mycket. Sömmarna sprickor och eventuella tryck nöts lätt bort samt att lädret inte är av den bästa kvalitén.

Vill man ha en kär vän för flera år framöver ska man satsa på lite mer kvalité och gärna köpa från butiker som inriktar sig på just väskor. Dessa personer har mer kunskap om produkten när de köper in sitt lager och kan ge lite mer råd om vilken som passar just dig.

Vi skulle rekommendera en mellanstor väska i läder. Storleken gör att den passar för nästan allt i vardagen. Man kan enkelt plocka på sig mer saker under dagen utan att behöva skaffa en plastpåse eller hålla det i handen. En nästintill tom mellanstor väska är inte jobbig att har hängandes över axeln och väger väldigt lite. Lädret är förstår främst för hållbarheten. Men ett bra lädermaterial klarar årstiderna bättre också. Läder tål att bli blöt utan att innehållet förstörs och klarar både vintern och sommaren utan att blekas eller nötas.

Tänk också på att man hittar betydligt större utbud av väskor online än i fysiska butiker, speciellt om man bor i en mindre stad. Online kan du söka utefter dina önskemål och din stil genom Google, om man så vill. En trygg onlineshop ger en möjligheten att beställa hem och känna efter i lugn ro i hemmet. Vill man inte ha den behöver man bara returnera.

Två resväskorNär det kommer till resväskor så kan det vara bra att ha ett par olika väskor för olika typer av resor. Resväskor tillverkas i alla typer av storlekar former och kvalitéer. Det är framför allt längden på din resa som avgör vilken resväska du ska använda. Man kan säga för enkelhetens skull att ju längre du ska vara borta ju större resväska behöver du. Sedan behöver du en praktisk väska som du kan ta som handbagage. Affärsresor kanske kräver en sorts resväska och semesterresor en annan typ av väska.

En väska av hög kvalité ska tåla väta och stötar gärna i materialet polykarbonat som tål mycket stryk. Väskor i det materialet väger också mindre de andra och har blivit mycket populära. Vilket du väljer beror som sagt mycket vilken typ av resa du ska göra.