Att välja träningskläder

Mode och stil är viktigt, men lika viktigt är att vi tar hand om oss själva. Hudvård, hårvård och träning är exempel på detta tänk. Nu ska vi prata träning, fast det som hjälpt mig att bli bättre på träningsfronten är faktiskt moderelaterat, jag köpte nya träningskläder.

Det var länge sedan nu träningskläder bara var praktiska. Nu skapas de tillsammans med världskända designers och ibland inte huvudsakligen för träning (är det fortfarande träningskläder då?). Stella McCartney är ett bra exempel på denna trend. Dotter till Beatles-medlemmen Paul McCartney men framförallt en otrolig designer som blev tillfrågad av Adidas att producera en egen kollektion. En kollektion som nu blivit uppdaterad i många år men fortfarande känns extremt fräsch.

Adidas är inte nya när det gäller träningskläder direkt även om deras varumärke har sträckt sig långt ut i vardagen. Tyvärr kan det precis som med alla andra märken snabbt bli dyrt, som tur är finns det sajter med bra erbjudanden.

löpning

Vad ska man välja?

Nu när vi har pratat om hur snygga träningskläder är det kanske dags att prata om den tråkiga delen, de ska faktiskt vara praktiska också. En t-shirt i bomull fungerar egentligen bara i två situationer, antingen så tränar du stenhårt hela tiden du har den på dig, eller så svettas du inte. Detta på grund av att den lagrar mycket svett och blir med det extremt duktig på att kyla ner dig. Detta är normalt sett inte något problem, det är ändå det som är poängen med svett. Det är när man befinner sig i drag antingen från gymmets ventilation eller från en bris utomhus som t-shirten förstärker kylningseffekten till den grad att det blir ett problem.

Syntetmaterial kan vara betydligt bättre på den punkten. En polyestertop ska sitta tajt, det är inte bara för att visa upp resultatet av din träning. Största anledningen är att då kan tyget absorbera svetten effektivare tack vare att den då den täcker mer av huden.

Tränar du ute och det börjar bli kyligt är det flera lager som gäller. Tröjan bör vara i någon typ av funktionstyg som kan hantera svetten. Sedan kommer mellanlagret. Det får gärna vara gjort av fleece för att leda svetten vidare utåt. Är det inte så kallt att det behövs ett extra lager kan det självklart hoppas över. Sist kommer ytterkläderna. Jacka och byxor som står emot väder och vind. Självklart ska även denna släppa igenom svetten från lagret under.