Skydda huvudet mot solen med keps

När solen ligger på är det skönt att skydda huvudet mot de starka strålarna. Likaså passar en keps bra när det börjar bli kyligt ute. En keps är helt enkelt det bästa allround plagget för knoppen. Hos My Hat hittar du garanterat din favoritkeps.

Personlig stil med keps

Idag finns så många olika kepsar att välja på att alla kan hitta sin egen stil. Både unga och gamla älskar det här plagget, som härstammar från den så kallade gubbkepsen, eller flat-capen som den också heter.

Olika sorters kepsar

Idag kan du hitta många fler modeller än gubbkepsen. Du har Army-modellen som du ser på bland annat amerikanska soldater, och Snapback, den klassiska basebollkepsen med tryckknappar bakpå. Amerikanska lastbilschaufförer använde först Trucker-kepsen som är mestadels gjord i nät. Vega-modellen ser du på buspojkarna med äppelknyckarbyxor i de gamla 40-talsfilmerna. En Dad hat är en keps som är gjord i mjuk bomullsblandning, och som från första början var omgjorda baseball- eller snapback kepsar.

Varför är det viktigt att skydda huvudet?

Sannolikt känner du till att för mycket sol är skadligt, och det gäller inte minst huvudet. Solen bränner huden och huvudet får för mycket värme, vilket kan leda till att du drabbas av bland annat värmeslag. Bästa skyddet mot värmeslag är självklart en keps.