Vårens skotrender

I och med en ny säsong kommer också nya trender, så även våren 2016. I vanlig ordning finns det såväl klassiker som nykomlingar bland vårens trendigaste skor och alltid hittar man något som man gillar. I vår kan du vara moderiktig både till vardags och fest!

shutterstock_298901789

En favorit som hänger med från förra året är toffeln, en perfekt sko att använda både i stan och under semestern på landet. Tofflor är både bekväma och snygga som skor och passar när det är varmt ute istället för en sandal. Den klassiska toffeln är den i svart eller brunt från Birkenstock, men i år tillverkas också alternativ av bland annat Vagabond. I och med att det är en stor trend har också lågprismärken kommit med egna versioner av toffeln. Det gör att du kan hitta en modell som passar dig både i passform och prisklass!

Bland de bekväma och vardagliga trenderna hittar vi också sneakers, den perfekta följeslagaren under både vår och sommar, dag som natt. Såväl större modehus som Saint Laurent och klassiska sportmärken som Adidas har olika typer av sneakers för våren. Vi har under flera år kunnat gå runt i snygga Converse och så även 2016. För högsta modegrad väljer du vita sneakers och håller dem rena och fräscha. En stor fördel med sneakers, utöver att de är bekväma, är att de går att matcha till det mesta. Det är få tillfällen ett par sneakers inte är rätt!

Till de mer excentriska trenderna bland skor under denna vårsäsong hör cowboyboots, skor i silver och skor med spetsig tå. De är alla supersnygga om de matchas på rätt sätt och kan förhöja en hel outfit. Till vardags ersätter cowboybootsen dina kängor och vid festligare tillfällen kan både silverskor och spetsig tå funka för de flesta. En fördel med alla tre är att de inte behöver innefatta höga klackar och därför också funkar för dig som föredrar flats.

Stora klackar är också ett område vi ser många trendsättare inom modevärlden luta sig mot. Och nu talar vi inte om extra höga klackar utan grova och breda. Den stora fördelen här är ju att de sköna för fötterna, vilket vi alla är tacksamma över. Plattformsskorna har också gjort något av en återkomst på catwalken. Det har främst varit allt annat än diskreta utan formligen skriker ”här är jag” med inte bara utformningen utan även de iögonfallande mönstren de pryds av.

Föredrar man fortfarande sina högklackade skor behöver man inte misströsta; högklackade skor med snörning är också något väldigt trendigt i år. De kommer i en massa olika former och färger så var och en kan lätt matcha sin outfit till ett par trendiga skor.